Loading...
Zorg2020-08-13T17:40:34+00:00

Algemene informatie

De Poorte is een school gelegen in de dorpskern Woensdrecht. We bieden onderwijs aan meer dan 200 leerlingen verdeeld over 8 klassen. We zijn een katholieke school die valt onder de Lowys Porquinstichting.

Zorg

De zorg voor uw kinderen
Op onze school vinden we ieder kind even belangrijk. Elk kind is voor ons uniek en we doen onze uiterste best om uw kind die aandacht te geven die het nodig heeft.

Kinderen die problemen ondervinden, krijgen extra aandacht en begeleiding. Kinderen die gemakkelijk leren, krijgen van ons verrijkingsstof, zodat ze zich op hun niveau ook beter kunnen ontwikkelen.

Vanaf het moment dat uw kind voor het eerst op school komt, willen we dat het kind zich ‘thuis’ voelt. Dit proberen we te bereiken door een open en gezellige sfeer te brengen in de klas. Op die manier zal het kind gemakkelijker kunnen leren, een groepsgevoel kunnen ontwikkelen en vertrouwen kunnen krijgen in de leerkracht.

Op onze school vinden we ieder kind even belangrijk. Elk kind is voor ons uniek en we doen onze uiterste best om uw kind die aandacht te geven die het nodig heeft. Kinderen die problemen ondervinden krijgen extra aandacht en begeleiding. Kinderen die gemakkelijk leren krijgen verrijkingsstof, zodat ze zich op hun niveau ook beter kunnen ontwikkelen. Ook beschikt onze school over een speciale verrijkingsklas voor (hoog)begaafde leerlingen.

Ons zorgteam bestaat op onze school uit een intern begeleider en een gedragskundige.  Daarnaast hebben wij een coördinator voor (hoog)begaafde kinderen: zie ook “team”